PLE MUNICIPAL 22 D'ABRIL

 



POSICIONAMENT DEL GRUP MUNICIPAL DE JUNTS PER SABADELL DURANT EL PLE MUNICIPAL D'ABRIL

El grup municipal Junts per Sabadell a través del regidor i portaveu Lluís Matas i  la regidora Katia Botta s'ha dirigit al Ple amb els següents termes:


“És indiscutible que si volem fer ciutats més sostenibles, saludables, eficients, equitatives i inclusives, l’aposta per a la mobilitat activa és un dels grans reptes urbans tot i la seva complexitat.

Una xarxa pedalable segura, coherent, inclusiva i universal és tot un repte de transformació urbana que ha d’incloure tots els barris, grups d’edat i usos de mobilitat quotidiana. Per anar a treballar a un barri a un altra però també des del barri a qualsevol dels 7 polígons d’activitat econòmica de Sabadell, centres educatius, universitaris o equipaments.

El servei de lloguer de bicicletes haurà de ser competitiu i fiable…que funcioni 365 dies a l’any i que les trobem als principals distribuïdors modals de la ciutat.” 

 

“Nosaltres entenem que conceptualment la figura de l’Observatori sigui de l’aigua, de la sostenibilitat, la vulnerabilitat, la pobresa, el comerç, l’habitatge, la seguretat… o de qualsevol àmbit del complex ecosistema urbà, ha de ser una eina per a l’anàlisi continu i sistematitzat que ha de servir per donar suport i orientar la presa de decisions i les actuacions estratègiques.

Per tant l’Observatori té la funció d’identificar uns indicadors tant qualitatius com quantitatius que mitjançant la seva monitorització haurà de permetre fer el seguiment de les actuacions que portarem a terme per assolir els objectius estratègics fixats i si s’escau corregir-ho.”

municipals privades. Ni és viable, ni és assumible, ni és responsable.”

 

“Junts per Sabadell, condemnem de forma clara i rotunda qualsevol agressió, sigui pel motiu que sigui i contra qui sigui. No hi ha cap argument, ni un, que pugui justificar un atac violent contra cap persona. Ningú es mereix que, estigui celebrant el que estigui celebrant, vingui gent de fora i l’agredeixi i en el cas que ens ocupa segons s’ha difós, amb bats de beisbol i ampolles, això és del tot intolerable.

 

“ El barri de la Roureda necessita actuacions per a la gent jove, i tant que sí, com la resta de la ciutat i del país, malauradament. Quines diferències trobem nosaltres entre tenir un complex dedicat a la gent gran o als joves. Doncs per exemple que la gent gran compta única i exclusivament amb una pensió, que és la que és, sense possibilitats de incrementar ingressos de cap manera, per tant les fluctuacions dels preus de lloguer, els llogaters d’aquesta edat ho viuen, m’atreveixo a dir, gairebé com una malaltia, perquè no hi poden fer absolutament res.

D’altra banda, viure en un complex on hi ha més gent gran afavoreix molt la socialització que aquest col·lectiu necessita especialment. La soledat i l’aïllament generen pors i hem de cuidar molt la nostra gent gran, perquè tots mereixem una vellesa tranquil·la i serena. Des de Junts per Sabadell creiem que s’ha de fer un pla d’habitatge dotacional de lloguer, amb sòl de titularitat pública, destinat essencialment a la gent jove. Una oferta suficient, atractiva i sostenible perquè nosaltres també volem que els joves es quedin a la ciutat. Volem arribar al 3% d’habitatge social, insuficient però és realista. Voldríem recuperar la caserna i fer-hi habitatge social, o utilitzar patrimoni municipal en desús, locals buits, solars, el que calgui.”

Comentaris

Entrades populars