PLE MUNICIPAL 26 DE FEBRER


POSICIONAMENT DEL GRUP MUNICIPAL DE JUNTS PER SABADELL DURANT EL PLE MUNICIPAL DE FEBRER

El grup municipal Junts per Sabadell a través de la regidora Katia Botta s'ha dirigit al Ple amb els següents termes:

 

Des de Junts per Sabadell creiem en la participació com un dels pilars fonamentals entre comunitats (sigui a l'escola o a la ciutat). Si facilitem que tothom participi i s’impliqui en el delicat procés de l’educació, passarem de pensar i actuar de forma individual a pensar i actuar de forma col·lectiva, i si pensem de forma col·lectiva, construïm una nova identitat: el Nosaltres, la comunitat educativa transversal. 

En el cas de l'escola Andreu Castells pensem que no s'ha facilitat aquesta participació i és un gran error. La problemàtica és que davant d'una diferència de concepcions hi ha hagut una falta de diàleg i això ens porta a la situació que estem ara, on cadascú ha reafirmat les pròpies conviccions en lloc de construir nous continguts i arribar, per tant, a noves realitats.

...


Des de Junts per Sabadell estem d'acord amb la problemàtica actual sobre l'habitatge i la necessitat de tenir més habitatge públic, és una obvietat que necessita mesures urgents.

Expropiar no ens sembla una solució ni justa, ni ètica. Extingir el dret de propietat i arrabassar una propietat, això no és cap solució.

-Podem parlar de pactar amb els propietaris, podem exigir concessions, podem identificar aquells que realment fan de l’especulació amb l'habitatge el seu gran negoci i provocar que assumeixin una part de càrrega social. 

-Cal fer un pla de detecció de pisos buits i arribar a acords amb els propietaris. Crear un pla de promoció d'habitatge de lloguer, amb línies de finançament públic i préstecs bonificats per als promotors privats per què construeixin habitatge protegit de lloguer.

-Promoure la rehabilitació d'habitatges en desús per donar-los una segona vida aprofitant els Fons NextGeneration. 

-Garantir polítiques d'habitatge que protegeixin els més vulnerables, que garanteixin el dret a un habitatge digne i els subministraments bàsics a tots els ciutadans. 

-Impulsar una Renda de Suport a l'Emancipació, una prestació econòmica que ajudi a les persones joves amb poc poder adquisitiu a pagar una part del preu del lloguer del seu habitatge. 

-Podem crear un parc d'habitatge públic de lloguer social destinat específicament a joves a partir de l'impuls d'un Pla Nacional de l'Habitatge.

...


Junts per Sabadell estem sempre al costat de les explotacions petites i mitjanes arrelades al territori.

Efectivament hem de continuar avançant cap a 

la sobirania alimentària, prioritzant la producció ecològica, fent que sigui neutra en carboni i minimitzant la contaminació de sòls i aqüífers. Impulsant la ramaderia ecològica i extensiva, fent formació i reciclatge professional.

implantar energies renovables, especialment fotovoltaiques i eòliques, o la cogeneració amb purins, per exemple, per intentar evitar la seva ubicació en sòl d'alt valor agronòmic.

és imperatiu disminuir la càrrega burocràtica al sector, facilitar al màxim la transmissió generacional, etc. i tot cercant el consens de les administracions i el territori, amb corresponsabilitat.


 

Comentaris

Entrades populars