ARTICLE D'OPINIÓ - ISABADELL

LLUÍS MATAS. PORTAVEU I ALCALDABLE DE JUNTS PER SABADELL

Sabadell està canviant, hem iniciat el camí que ens porta a ser una capital realment moderna. Estem fent un canvi profund per transformar el caràcter de la vila, serem una ciutat feta a mida per a les persones.

En absoluta sintonia amb els criteris de planificació urbana, segons els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible aprovada per l’Assemblea General de Nacions Unides i el “European Green Deal” o Pacte Verd Europeu de l’any 2019. Reduïm les emissions de gasos i de soroll, ens enfoquem a créixer econòmicament i millorem la salut i el benestar de les persones.

Ahir vam inaugurar el nou passeig, per fi, després de vint anys encallats en la provisionalitat, ja semblava que la deixadesa havia calat a la ciutat. Un espai desaprofitat que no motivava ni lluia com hauria de lluïr un centre de comerç i oci d’una ciutat important com la nostra. Finalment ja torna a brillar. Arbres, flors, aigua i llum, els elements que donen personalitat a l’eix central de la ciutat. Benvolgut Passeig de la Plaça Major, tornes a tenir la personalitat i la prestància que et toca, ara respira prosperitat.

Dins del projecte Gran Via-Ripoll que Junts portava en el seu programa i gestionem des de fa un parell d’anys, hi ha un seguit d’intervencions pensades i estudiades per ser una ciutat amb molt més confort, agradable i segura. I hem aconseguit donar solució a aquesta cruïlla. La circulació de vehicles quedarà exactament igual com està ara, no hi ha cap canvi. Però els peatons ho tindran tot molt més fàcil i sobretot molt més agradable. Una zona ample, ajardinada fins i tot amb zones d’estada amb bancs, una nova sincronització de semàfors i tot ben senyalitzat, permetran transitar per un espai segur i amable amb menys soroll i menys visió de vehicles per totes bandes.

L’espai adquireix un ambient diferent, tots els elements estan pensats per donar un sol missatge: aquí vivim persones, unes van a peu i d’altres sobre rodes, però tots hi hem d’estar bé. Un entorn endreçat i ben pensat, on conviurà la mobilitat amb trossets de natura.

Aquest és el proper projecte que segueix la línia del carrer Indústria i del nou passeig. Tots els projectes de Junts estan destinats a caminar cap a la transició ecològica, pensats i projectats per fer girar la ciutat com un girasol, mirant cap al futur, mirant cap el Sabadell del sí!.

Més info:

Article sencer


Comentaris

Entrades populars