‘Gent de Gràcia, heu treballat molt per la plaça nova i aquí la tenim!’, article del portaveu i alcaldable Lluís Matas a l'Isabadell sobre la remodelació de la Plaça del Treball


La plaça del poble, la plaça del barri, aquest lloc comunitari on coneixes els veïns, els que tenen nens, els que passegen el gos, els que volen seure i mirar i els que volen trobar algú per xerrar.

Una plaça bonica i que ha de complir la funció que li toca, i si volem una ciutat útil, pràctica i eficient per a tots els ciutadans, hem de tenir cura que els espais facin el màxim de servei a la col·lectivitat. Una plaça amb racons segurs i alegres pels infants, pensats pel seu desenvolupament i per la seva socialització on s’integrin i es mimetitzin tots, nens, nenes d’aquí i d’allà. Necessitem zones saludables per a totes les edats per compartir, per estar. Per fer barri, per fer ciutat. Esport, cultura, joc, oci i unió.

Aviat estrenarem plaça nova, o pràcticament nova a la plaça del treball. Estem fent una reforma integral, ampliant la zona de jocs per tots els infants de 0 a 12 anys. Instal·lant una zona d’entrenament amb màquines i un circuit d’exercici i la remodelació de la zona de petanca. Però no acaba aquí, i en una segona fase, es remodelarà l’escenari, es farà un segon escenari i es milloraran les grades.

De fet, es fa tot exactament segons les demandes dels veïns i veïnes que coneixen i saben la dinàmica de la seva gent. Els polítics som gestors, però sempre hem de ser respectuosos amb els interessos dels ciutadans.

La plaça del Treball està clarament malmesa, té dèficit de neteja, d’estructura i és inadequada pel seu ús. Ja no és una qüestió d’estètica o de manteniment, que també, és qüestió d’optimitzar els recursos. Les places fan una funció estratègica dins la ciutat i no podem desaprofitar-les.

Aquesta necessitat era tan clara, que JuntsxSabadell ho vam proposar en el nostre programa, estàvem compromesos amb els ciutadans i va ser una de les claus per negociar els pressupostos. Era una condició d’aquelles que no tenia massa marge, tot i estant a l’oposició ho hem lluitat fins al final. Fent intermediació política, seguim el nostre protocol de treball: escoltar a la gent, detectar necessitats, assumir el compromís i negociar per arribar a executar, és la política dels fets, la política del Sabadell del SÍ!

D’aquest projecte fa anys que en parlen diferents colors polítics, i alguns, tot i estar governant no l’han fet efectiu. Segurament no hi ha hagut ni convenciment ni voluntat real. S’han de buscar els recursos i s’ha de ser més executiu, Junts no deixarem parar Sabadell. Volem una ciutat moderna, atractiva, més verda i sostenible, així ho creiem i així ho fem.

Graciencs i gracienques la vostra perseverança ha tingut resultat, l’any vinent la festa major serà encara més lluïda, tenim plaça nova pel 2023.

Que tingueu tots i totes una molt bona Festa Major! Junts hi participarem, com ho fem sempre, ens teniu al vostre costat!

Comentaris

Entrades populars