"Àlex, lliçó de vida", article de Toni Llorca, afiliat de Junts per Sabadell


 Àlex, 14 anys, nascut a Manresa

Fa pocs dies, al sopar de la Festa Major de Can Deu, la vida em va fer coincidir amb  l’Àlex i la seva mare, i coneixe’ls va ser tot un regal. Ens va fer connectar en Toni Villar, un policia molt actiu que presideix l’Associació, “Policies per i per als valents” de Terrassa, em va explicar què fa l’entitat, com i perquè es va implicar el cos de policia. I és d’aquelles històries que et fan creure en el do de la humanitat. Visiteu la seva web, us ho recomano.

    https://www.policiasxvalientes.org

L’Àlex va venir per fer el pregó, va venir ell i la seva malaltia, sarcoma de Ewinh, càncer d’òssos, perquè ens entenguem. Una malaltia que afecta a tres persones de cada milió d’habitants, especialment nens i nenes de 5 a 20 anys.

l’Àlex coneix bé la seva malaltia, ho descriu com unes cèl·lules ben trastocades. La conversa amb ell és d’allò més enriquidora, puc assegurar que mai havia tingut una xerrada amb un jove d’aquesta maduresa, amb un coratge i una vitalitat que ja voldria qualsevol superheroi. “Lluitaré fins al final” em va dir amb un somriure, lluitar per viure, aquest és el seu objectiu, la seva ambició, el seu únic desig.

Endavant Àlex, manten aquesta actitud, la lluita positiva t’ajudarà molt a tu i als que t’envolten,  la teva força és una lliçó per a tots. T’envio una abraçada, el teu somriure m’ha quedat ben gravat al cor i no l’oblidaré.

 Des de que ens vam conèixer no he parat de pensar què puc fer per ajudar-te, a tu i a tots els infants i adolescents que comparteixen el teu maleït dolor. Potser la meva aportació és poca però, t’asseguro Àlex, que donaré visibilitat al sarcoma de Ewinh, sempre que pugui, entre tots hem d'empènyer per aconseguir que la investigació avanci, el món no es pot permetre perdre persones com tu.

Comentaris

Entrades populars