Junts per Sabadell presenta una moció al Ple en suport als jutges de pau

 

Junts per Sabadell presenta una moció al proper Ple municipal, que tindrà lloc dimarts 7 de juny, de suport als jutges de pau. El jutge de pau és una persona propera, que coneix allò quotidià del seu municipi i dels veïns, i que actua sobretot en la mediació. Pel portaveu i alcaldable de Junts per Sabadell, Lluís Matas: “si es suprimeix aquesta figura hi perdrem molt, allunyarem la justícia de la ciutadania, farem un trist servei a la percepció de la justícia de proximitat en benefici dels veïns i augmentarem la conflictivitat en els jutjats”.

 

Els jutges de pau són òrgans unipersonals amb jurisdicció al terme municipal i es troben en aquells municipis on no hi ha jutjat de primera instància i d’instrucció. “La seva supressió – explica Matas - es contempla a la llei espanyola d’eficiència organitzativa del Servei Públic de Justícia, amb un termini d’esmenes al text finalitza el 20 de juny.” El portaveu i alcaldable de Junts per Sabadell ha lamentat que si aquesta supressió s’aplica “no vindrà acompanyada dels recursos per posar-ho en marxa. Ens podrem trobar que hàgim de suprimir una figura i no tinguem els recursos per implementar-ne una altra”.

 

Els jutges de pau són presents en 898 dels 947 municipis i els escull el Ple i es desenvolupa jurídicament a través de  l’article 108 de l’Estatut de Catalunya. Segons Matas: “és una figura que fa molts anys que funciona, de tradició, que la gent se sent seva i que coneix la realitat del municipi, coneix els veïns, i sovint fa front a petits conflictes i fa de mediadora per trobar solució”, ha reblat.

Comentaris

Entrades populars