Junts per Sabadell fa balanç del 2021 i explica els seus objectius pel 2022


 

El grup municipal de Junts per Sabadell ha fet  balanç de la feina feta durant el 2021 i  ha explicat els seus objectius pel 2022.  Un 2021 que ha estat un any de punt de partida de diversos dels projectes que es lideren políticament des de Junts per Sabadell, i que durant el 2022 començaran a veure la llum.

“Som els del Dit i Fet ! Durant el 2022, del Paper es passarà a la realitat” ha assegurat Lluís Matas.

 

Suport als pressupostos municipals

Des de Junts per Sabadell s’ha donat suport als pressupostos municipals en clau d’oposició constructiva i positiva. La ciutat necessita tenir uns comptes que reverteixin en el benefici dels ciutadans i des de Junts es vetllarà per tal que així sigui.

“Nosaltres som els de les taules de diàleg i negociació que aporten èxits i guanys per la ciutat. D’ altres, van a Madrid, i de camí van perdent Bous i Esquelles, tirant per les cunetes els recursos públics i la confiança de la gent!”, ha afirmat amb contundència el portaveu.

Aquests pressupostos permetran que es segueixin tirant endavant i s’iniciïn actuacions necessàries pel conjunt de Sabadell com són: la remodelació del carrer de la Indústria, la definitiva renovació del Passeig de la Plaça Major, la millora de la Plaça del Treball, a Gràcia, o les inversions per transformar la Gran Via, el projecte més important que afronta la ciutat des de la construcció de l’ Eix Macià.

 

Seguim treballant en els projectes de ciutat

Un dels principals objectius de Junts és tirar endavant el projecte de la transformació urbana Gran Via - Ripoll. El conjunt del projecte es va presentar durant el 2021 i serà durant el 2022 quan es posaran  en marxa les obres assignades a la Gran Via.

En referència al programa de Ciutat i Turisme, que també es lidera des de Junts per Sabadell, es vol potenciar la imatge de Sabadell arreu i posar a disposició dels ciutadans el conjunt d’atractius de la ciutat. Aquesta acció es vehicula a través d’esdeveniments esportius, culturals i també de negocis. Cal destacar que la Casa Duran serà l’Oficina de Turisme de Sabadell durant aquest 2022.

Lluís Matas anuncia que “per primera vegada, Sabadell tindrà un calendari de turisme, on s’ aglutinaran tots els esdeveniments culturals, esportius i de negocis més rellevants, i que faran que la nostra ciutat reforci la seva capitalitat. I es multipliqui el seu atractiu, dinamitzant la seva economia”.

Precisament en l’àmbit dels negocis, el 2021 Junts per Sabadell va anunciar que vol liderar un canvi de model en la gestió de la Fira de Sabadell, que combini la vessant pública i la privada, on la Cambra de Sabadell hi jugaria un paper important. Una fira que, al costat de la UAB, l’ ESDI, el Taulí, i el futur Artextil, es situa al centre del que Junts anomena Rectangle del Coneixement, i que concentra empresa, talent, innovació i formació.

A la Fira, precisament, tindrà lloc la Fira Sakura Matsuri, del 29 d’abril a l’1 de maig. Aquest és un projecte impulsat des de Junts i que aquest 2022 serà una realitat. La visita del Consol del Japó a Barcelona a l’ajuntament per tal d’anunciar la fira va ser un clar exemple de la importància d’aquest certamen, que portarà la cultura japonesa a Sabadell.

Un altre esdeveniment impulsat per la formació juntaire, que tindrà continuïtat aquest 2022 és el treball per definir les diverses activitats relacionades amb la Capital de la Cultura Catalana 2024. A la tardor de 2021 se’n va presentar el logotip, obra de l’artista sabadellenc Ramiro Fernandez. En aquest sentit, Junts i el Govern han acordat, que a la Casa Duran se situarà la seu d’aquest esdeveniment tant important per Sabadell i que la posarà al centre del mapa cultural.

 

Mirant al futur

“El 2022 serà l’ any de la consolidació del model de fer política de Junts. Un nou model basat en el lideratge i la feina ben feta, en positiu, d’ oposició constructiva, sumant per la ciutat, i posant el nostre sabadellenquisme al centre de tot.” Així ha acabat el portaveu de Junts.

Lluís Matas ha estat acompanyat dels regidors Cesc Baró i Quim Carné, així com de la coordinadora local Mercè Cantero, el president de l’ Associació de Junts per Sabadell, Toni Llorca, i d’ altres membres de la formació.

Comentaris

Entrades populars