Lluís Matas al vicepresident Junqueras: “lamento que l’hagin utilitzat per dir mentides i falsedats”

 

El portaveu de Junts per Sabadell, Lluís Matas, ha donat resposta a les declaracions que va fer ahir el vicepresident Oriol Junqueras des de la bodega Coca de Sabadell, qui va afirmar que “Junts no té cap escrúpol a l’hora de regalar institucions al PSC”. Matas ha afirmat que “lamento que l’hagin utilitzant per dir mentides i falsedats, ell no s’ho mereix” i ha afegit que “ben al contrari, podem afirmar que va ser ERC qui va regalar el govern als socialistes.”

El portaveu Matas ha volgut repassar de nou els fets que es van produir després de les eleccions municipals de 2019. “El dia després de les eleccions les negociacions van anar com van anar, no ens vam aixecar mai de la cadira, era la nostra única prioritat – ha dit Matas qui ha afegit que - volíem fer realitat el somni de fer de Sabadell una ciutat amb un govern independentista, amb nosaltres per primera vegada hi hagués hagut un govern 100% independentista!” Segons el portaveu de Junts per Sabadell “ERC només volia el nostre suport, mai ens va voler al govern, ens va menystenir”, ha afegit.  Lluís Matas ha recordat que “Juli Fernàndez va marxar de vacances i quan va tornar ja hi havia el pacte entre el PSC i Podem” i ha lamentat que  “s’aixequessin de la cadira dos cops, volien el nostre suport a canvi d’un xec en blanc”.

En relació a l’escenari posterior a les negociacions, després de les declaracions d’ahir, Matas es pregunta: “què deu preferir ERC? Un govern amb Junts condicionant a l’oposició o un govern espanyolista amb C’s?” El portaveu de Junts per Sabadell ha afirmat que “no renunciem a res, ho volem tot” però ha destacat que “hem de gestionar el mentrestant, tenir cura de la gent”. En aquest sentit, el juntaire ha dit que “mentre uns van a taules de diàleg sense treure’n res nosaltres sempre sortim amb feina, hem vingut a complir el nostre programa i l’estem portant a terme”. Matas ha enumerat els diversos projectes que es lideren des de Junts per Sabadell: la transformació de la Gran Via, les actuacions al rectangle del coneixement conformat per l’ESDI, l’Artextil, el campus de l’UAB i el Taulí, la Capital de la Cultura Catalana 2024 i Turisme Sabadell.

El portaveu juntaire ha volgut recordar les declaracions que va fer el president espanyol, Pedro Sánchez, quan va ser investit al Congrés dels Diputats: agradezco a ERC que apoye mi investidura a cambio de nada. Nosaltres això no ho fem ni ho farem mai. Nosaltres entenem les taules de negociació per aconseguir coses, ara resultarà que les taules de diàleg bones són les que no se'n treu res!” ha afegit.

Finalment, Lluís Matas ha dit que “per molt que ERC s’entesti, Junts no som els seus adversaris, és una llàstima que la seva primera reacció sigui atacar el seu soci a la Generalitat” però ha afegit que “no obstant, nosaltres seguirem el nostre full de ruta, no som escolanets d’ERC, no ens marcarà l’estratègia.” En aquest sentit, el portaveu de Junts per Sabadell, acompanyat pels regidors Cesc Baró i Quim Carné ha dit que “amb 3 regidors som més decisius que ells amb 7, no han paït que la ciutadania els treies del govern. No van fer res al govern i no fan res a l’oposició. Potser el problema el tenen ells i no nosaltres”, ha reblat.  “Per molt soroll i interferències que generi Esquerra amb el vicepresident Junqueras nosaltres no ens desviarem ni un mil·límetre del nostre objectiu”, ha conclòs.

Comentaris

Entrades populars