Junts per Sabadell vol l’aplicació de mesures urgents en la lluita contra l’atur juvenil

 

El grup municipal de Junts per Sabadell ha ofert avui una roda de premsa per tal de presentar la moció que es portarà al proper ple municipal, on es demana l’aplicació de mesures urgents en la lluita contra l’atur juvenil. El text és una proposta de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) el president local de la qual, Esteve Monllor, ha estat present durant la trobada informativa.

Esteve Monllor ha desgranat els diversos punts que afecten la situació laboral del joves menors de 30 anys. El president local de la JNC ha explicat que “l’Estat espanyol té la taxa d’atur juvenil més alta de l’UE: 39,9% des de l’inici de 2021, 4 de cada 10 joves no treballen, 588.000 en total” i ha afegit que “la taxa d’abandonament dels estudis també és superior respecte la mitjana europea: al conjunt de l’UE un 10,2% dels joves deixen els estudis mentre que a l’Estat espanyol la xifra puja fins a un 17,3%”.

Un altre punt destacat de la moció fa referència a la desocupació juvenil “una de les principals emergències socials i laborals del país”, diu Monllor, qui afegeix que “cal incrementar la contractació juvenil no temporal i la inserció en el mercat de treball, incentivant la contractació i apostant per la formació en sectors de producció estratègics”.

Per la seva banda, el portaveu Lluís Matas ha explicat els acords de la moció que passen per elaborar un pla estratègic d’ocupació juvenil, impulsar reformes que fomentin la contractació indefinida, la reducció del 80% de la quota d’autònoms menors de 30 anys fins als primers 36 mesos i fins 50% fins al mes 48, bonificacions en impostos i taxes municipals, línies d’ajuts per les empreses que facin contractes indefinits a menors de 30 anys i “dins del pressupost municipal, una partida per a mesures específiques i facilitar recursos per fomentar emprenedoria i autoocupació entre els joves” ha afegit el portaveu.

 

Moció de suport al president Puigdemont a la Junta de Portaveus

D’altra banda, el portaveu Matas ha explicat que durant la Junta de Portaveus d’aquest matí, Junts per Sabadell ha presentat una moció per la via d’urgència de suport al president Puigdemont. “El text demana – explica el portaveu juntaire - la condemna per la seva detenció a l'Alguer del passat divendres i mostrar el nostre suport davant el judici que té el proper dia 4 i la fi de la repressió així com investigar el paper de la policia espanyola en la seva detenció.” El text, que ha sotasignat ERC, no ha prosperat ja que no s’ha aprovat  la via d’urgència pels vots negatius de PSC, C’s i Podem.

Negociacions pels impostos i taxes del proper any

D’altra banda, Lluís Matas ha explicat que actualment s’està en negociacions amb el govern municipal pel que fa als impostos i taxes del proper any. El portaveu ha afirmat que “estem a la taula de negociació, no ens n’aixecarem en cap moment” i ha explicat que “aquesta pujada anual del 3,7% equival a 1,1€ per família”. “No ens agrada el titular de pujar impostos – ha afegit – però cal fer pedagogia i tenir en compte que si volem uns serveis de qualitat els hem de mantenir”. Matas ha recordat que Sabadell és més barat que poblacions com Terrassa, Badalona o l’Hospitalet de Llobregat.

El portaveu juntaire ha afirmat que “de cara al 2023 demanarem la congelació dels impostos i la revisió de la taxa de residus que és insolidària, i hauria de pagar més qui menys recicla”. A més, Matas ha mostrat novament el suport de Junts a autònoms i emprenedors i demana que se’ls hi congelin els impostos “per tal que pugui contribuir com sempre fan a la recuperació de l’activitat econòmica”, ha reblat. 

Comentaris

Entrades populars