Junts per Sabadell demana que es reconegui l’acompanyament afectiu com un dret de les persones


 

El grup municipal de Junts per Sabadell ha ofert avui una roda de premsa per tal de valorar el contingut del proper ple municipal, que tindrà lloc el dimarts 14, així com d’altres qüestions relacionades amb l’actualitat política.  

Sobre l’actualitat política, el portaveu de Junts per Sabadell, Lluís Matas, ha valorat la Festa Major de la ciutat puntuant diversos dels factors i actors implicats. Per Matas “la ciutadania i la gent es mereix un 10, pel seu civisme i la seva participació; un 8 pels tècnics i organitzadors, pel seu esforç per fer una Festa Major reeixida tot i les cirumstàncies.” Pel que fa a les limitacions i restriccions a l’accés als espais, el portaveu li ha posat un 5 “ja que la gestió de les entrades i reserves necessita millorar”. “Un 0 als actes vandàlics i botellots – ha seguit Lluís Matas , qui ha mostrat la seva preocupació per “un mètode d’oci que s’està expandint arreu”. Finalment, el portaveu juntaire ha posat un “-1000 a l’acte de violència masclista que va tenir lloc el divendres, que no va ser culpa ni de la Festa Major ni de l’ajuntament” i ha afegit que “seguirem estant al costat de les dones envers d’aquesta xacra”. “Esperem que el 2022 sí que pugui tornar a ser la nostra Festa Major”, ha reblat.

En referència a la Diada Nacional de Catalunya, que se celebra demà,el portaveu de Junts per Sabadell ha afirmat que el manifest de l’Ajuntament que es llegirà durant l’acte institucional “no és el nostre, no hi estem d’acord” i ha explicat que els grups municipals independentistes i les entitats “hem redactat un manifest alternatiu on es recullen totes les nostres reivindicacions”. “El nostre full de ruta és el de l’1 d’octubre, hi ha moltes vies per resoldre el conflicte i nosaltres apostem per totes”. Matas ha subratllat que “un 52% dels catalans va votar per la independència i hem de fer valdre aquest mandat”.

Sobre la proposta de la Crida per Sabadell que publica el digital iSabadell per un govern alternatiu, el portaveu juntaire ha dit que “mai ens aixecarem de la taula de negociació sempre que hi hagi independentistes, no farem com ERC fa un parell d’anys” i ha recordat que “qualsevol aposta de govern passa per Junts”. Matas ha afegit que “ens reafirmem amb el compromís polític que tenim amb els ciutadans, negociem pressupostos i tirem endavant projectes per la ciutat en positiu.” “Mai havien estat tan decisius com ara”, ha reblat.

En referència a la moció sobre el dret a l’acompanyament afectiu que es proposa des de Junts per Sabadell, i que també signen el PSC, ERC i Ciutadans; el regidor Quim Carné  ha explicat que “l’entitat SOM BASE fa 5 anys que treballa aquesta temàtica i nosaltres recollim les seves propostes, així com les d’altres entitats amb les que ens hem reunit.” Segons Carné “la soledat crònica, no desitjada, té una incidència directe a la salut” i ha afegit que “tots en som responsables, perquè no és una malaltia de l’individu sinó com a societat.” La moció demana “fomentar programes amb polítiques i accions per promoure el dret a l’acompanyament, així com dotar de voluntaris i de recursos a les entitats”. Finalment, Carné ha afegit que “cal reconèixer l’acompanyament afectiu com un dret de les persones i treballar perquè la societat i els representants polítics en prenguin consciència.”

Comentaris

Entrades populars