"Sabadell en cursa, Sabadell a roda", article del nostre portaveu Lluís Matas al Diari de Sabadell



1922 comença la primera etapa d’una cursa que no te final, la Unió Ciclista Sabadell és a punt de fer 100 anys i un gran representant de la marca Sabadell.

Una marca que, en cas d’existir, estampariem a moltes entitats i associacions de la nostra ciutat, que competeixen amb l’orgull de ciutat. Aquelles que acumulen 18 títols europeus, l’equip de Waterpolo femení del Club Natació Sabadell. Equips que han estat i estaran a la primera divisió, el Centre d’Esports Sabadell. El Club de Tennis Sabadell considerat un del millors de Catalunya per la quantitat i qualitat de les seves pistes. La JAS Joventut Atlètica de Sabadell que ha format atletes olímpics i va impulsar la pista coberta d’atletisme de Catalunya o l’Aeroclub Barcelona-Sabadell, el club aeri més gran d’Europa i així moltes, moltíssimes més, cadascuna d’elles amb el seu palmarès particular.

Sabadell té un potencial esportiu de record, amb instal·lacions i en diversificació, tenim de tot per entretenir, per formar, per competir i per organitzar. Ens hem de proposar sortir al mapa dels esdeveniments esportius de prestància i l’any 2022 tenim la primera oportunitat. Sabadell podria ser final d’etapa de la volta a Catalunya. Un fet que seria per a tots els ciutadans motiu de celebració, una festa que tots gaudiriem. 

Alguns diran que un acte d’aquesta importància demana excel·lència a molts nivells, econòmic, seguretat, gestió... ben cert, però hem de pensar que els aficionats al ciclisme són seguidors-turistes molts aprofiten la ruta per fer part de les seves vacances seguint la cursa. Pensem el que representaria per a la ciutat rebre uns 250 corredors, d’una trentena de nacionalitats, cadascú amb el seu nombrós equip més un considerable grup de seguidors i un munt de mitjans de comunicació d’arreu. No cal dir que la restauració, bars, hotels i comerços en general sortirien beneficiats, però encara més rellevant és el fet de donar força a la marca Sabadell i d’exportar-la.

El ciclisme és un d’aquells esports que els neofits mirem amb absoluta admiració, l’esforç, el patiment, la precisió, l’estratègia de l’equip, el fan digne d’uns escollits. Aquesta és una d’aquelles oportunitats que Junts pensem que hauriem de lluitar fins al final. Un repte així és difícil, tindrà ports exigents però no hem de perdre la visió del cim i tindrà baixades potser més agraïdes o divertides però també més perilloses. Ens hi hem d’atrevir perquè així és com guanyarem Turisme Sabadell.


Felicitats Unió Ciclista Sabadell pels 100 anys d’història, seguiu a bon ritme, amb el plat gran i el pinyó petit, sense parar de pedalar ni a les baixades, per deixar enrere sensacions de ciutat petita. Posem-nos nous escenaris. comptem amb tots vosaltres.

Comentaris

Entrades populars