Junts per Sabadell registra la primera moció a un ajuntament de tota Espanya per combatre la pobresa menstrual



La proposta de Junts per Sabadell té com a objectiu que el govern local faci accions de formació i distribueixi gratuïtament productes d’higiene íntima entre dones i homes trans en situació de vulnerabilitat

El grup municipal de Junts per Sabadell vol que l’Ajuntament de Sabadell prengui cartes per eradicar la pobresa menstrual de la ciutat. Per això, la formació liderada per Lourdes Ciuró presentarà al proper Ple municipal una moció instant l’administració local a adoptar diverses mesures per pal·liar aquesta circumstància. Es tracta de la primera moció d’aquesta temàtica que es presenta tant a nivell Catalunya com de l’estat espanyol, segons l’ONG Period.org.  

Sabem que bona part del problema no depèn de les competències municipals, però com a Ajuntament tenim el deure d’afrontar les dificultats derivades de la pobresa menstrual a Sabadell perquè impacta en les dones més vulnerables i es correlaciona amb la pobresa econòmica i l’exclusió social- Lourdes Ciuró


L'elevat cost dels productes d'higiene íntima és un dels principals motius de pobresa menstrual perquè a bona part del món es consideren béns de luxe, tenint en compte els impostos que se'ls apliquen i que els fan inaccessibles”, denuncia Ciuró.

La moció que la formació presentarà al Ple de l’Ajuntament de Sabadell es recolza en l’experiència de les dones sabadellenques que formen part de Period.org a qui Lourdes Ciuró vol "agrair especialment la seva feina de donar visibilitat a un problema i lluitar contra l’enquistament de la pobresa menstrual a la ciutat".





























Comentaris

Entrades populars