Projectes del Programa Gran Via – Ripoll de Sabadell (2020-2023) impulsats per Junts per Sabadell

 



Encara que l’àmbit d’actuació del programa Gran Via – Ripoll incideix arriba a més d’una vintena de barris de la ciutat, els projectes que es duran a terme en aquest mandat 2020-2023 afectaran concretament als barris de Ca n’Oriach, Concòrdia, Torreguitart, a Creu Alta, Centre, Covadonga, Nostra Llar, Sol i Padrís, Avinguda i Eixample, Gràcia.

 

Relació de projectes:

1.       Reurbanització de la vorera d'Alcalde Ribé de l’Av. Matadepera a la Pl. Espanya

2.       Reurbanització de la vorera d'Antoni Forrellat entre Pl. Espanya i Ctra. Prats de Lluçanès, inclosos enllaços i pont

3.       Millora de les condicions d’accés per als vianants a l’Hospital Taulí. Supressió del pas soterrat

4.       Millora de l'accessibilitat entre el Centre i Covadonga a l'Artèxtil. Supressió del pas soterrat i eixamplament voreres.

5.       Urbanització pati Artèxtil i c/ Quevedo

6.       Naturalització i urbanització de l’actual zona blava dels carrers d’Arimon i de l’Illa

7.       Urbanització i naturalització de la plaça lateral de Fira Sabadell

8.       Reurbanització del balcó del Ripoll a la Ronda d'Orient, davant del Tanatori

9.       Reurbanització del balcó del Ripoll al barri de Nostra Llar (c/ Toronto), des del passeig Gaudí fins al de Béjar

10.   Reurbanització i millora de la placeta entre Calassanç Duran i Alguersuari Pascual

 

11.   Millora de l'accessibilitat entre el Centre i l'Eixample (c/ Sant Pere amb c/ Buxeda)

 

12.   Reurbanització i millora de la plaça dels Gegants de Gràcia

13.   Estudi reurbanització de la Pl. Clara Campoamor

14.   Millora de la transversalitat recosint els barris amb l’eixamplament de la plataforma superior dels ponts de la Gran Via per tal d’ampliar l’espai dedicat al vianant i a la mobilitat activa i saludable., S’estudiaran els ponts de Ca n’Oriach/Concòrdia, Torreguitart/Can Puiggener/Creu Alta, Creu Alta / Can Puiggener, Creu Alta/Centre/Covadonga, Centre/Covadonga, Centre/Sol i Padrís, Centre/Avinguda i Eixample, Centre/Avinguda i Eixample/Gràcia, Gràcia /Joaquim Blume.

 

ESTUDIS:

Estudi espai central Gran Via plantejant quines possibilitats hi ha per a reduir l’actual caracter d’autopista urbana (boulevar, aixemplar voreres...) 

L’objectiu que persegueix la transformació de la Gran Via – Ripoll no és altre que el de fer de de Sabadell una ciutat resilient que fomenti les sinèrgies entre les activitats econòmiques i el coneixement. 

Comentaris

Entrades populars